Lekkage gasleiding Hoorn

Ruikt u een gaslucht bij uw gasfornuis, geiser, CV ketel, gaskachel of op een andere willekeurige plek in de woning? Een lekkage gasleiding is dan wat er aan de hand is. Vooral in huizen met een verouderde gasinstallatie is er een verhoogde kans op gaslekkage. Gas is zeer explosief, houd daarom altijd rekening met de kans op verstikking of ontploffing en wees extra alert op een gaslucht in de hal, het portiek of de meterkast. Vertrouwt u het niet? Bel dan altijd met een expert. In Hoorn en omgeving staan onze installateurs voor u klaar.

Lekkage gasleiding: wat wel en niet te doen

Omdat een gaslekkage erg gevaarlijk kan zijn, is het belangrijk dat u erg alert bent op de symptomen hiervan. Ruikt u een gaslucht in of om het huis? Neem dan direct de volgende maatregelen om de grootste risico’s te vermijden:

  • Open alle ramen en deuren.
  • Sluit de hoofdkraan in de meterkast.
  • Gebruik geen vuur en steek geen sigaret op.

Ook het vonkje van een lichtschakelaar, afzuigkap, mobieltje of deurbel kan al een gasexplosie veroorzaken. Wees daarom uitermate voorzichtig wanneer u een vermoeden heeft van een lekkage in de gasleiding. Bel uit voorzorg altijd een loodgieter om u bij te staan. Middels adequate metingen kunnen wij bepalen of er sprake is van een gaslekkage en dit ter plekke herstellen. Wij streven naar de snelst mogelijke service, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken en herstel snel plaatsvindt.

Gas lek na plaatsen slimme meter

Steeds vaker merken we dat huizenbezitters, na het plaatsen van een slimme meter in hun woning, te horen krijgen dat er sprake is van een gaslekkage. De leverancier van de slimme meter is namelijk verplicht de leidingen door te meten en alle waarden boven de 3 millibar worden aangerekend als zijnde te hoog drukverlies. Een kleine overschrijding is niet direct gevaarlijk, maar over het algemeen wordt de gaskraan uit voorzorg toch dichtgedraaid. Krijgt u hier ook mee te maken? Schakel ons dan in! Wij zorgen ervoor dat kleine én grote lekkages in de gasleiding worden opgelost.

Lekkage gasleiding: wij bieden spoedservice

Heeft u het vermoeden te maken te hebben met een lekkage in de gasleiding te Hoorn? Neem dan direct contact op met M. Cornelissen Installatietechniek. Wij komen direct bij u langs om alles door te meten. Met gaslekkages nemen we nooit risico’s, daarom worden ook kleinere lekkages effectief voor u opgelost. Neem contact op met M. Cornelissen Installatietechniek.